Nagelhout - Ambacht uit Twente van ca. 1800 gram (hele)

Door de selectie van de mooiste Ierse rundermuizen wordt een top kwaliteit Nagelhout geleverd. Met onze licht pittige kruidenmix worden onze Nagelhouten in grote delen van het land gevraagd en gegeten

Gewicht   

2,000 KG

Verzendkosten

€ 5,95 

Wij leveren standaard binnen 2-3 werkdagen.

2 werkdagen

€ 55,00
Prijs per stuk

Voorraad : 45

Aantal: 
Bestellen

Nagelhout - Ambacht uit Twente van ca. 1800 gram (hele)

Leverbaar van 01 oktober tot en met 31 maart.

Het vlees, dat bij voorkeur afkomstig is uit de bilspier van 2 tot 4 jarige runderen, wordt na het slachten afgehangen en na het uitsnijden ingewreven met onze unieke mix van zout en kruiden. Daarna hangen we het vlees weg en drogen het aan de lucht.

De naam Nagelhout verwijst naar de plank met spijkers (naegels) waaraan het vlees na het slachten werd opgehangen om te drogen. Vroeger hing het nagelhout bij rijkere families tussen de andere vleeswaren te drogen bij de vuurplaats. Het werd aangesneden als er visite was. Nagelhout was toen de tijd een luxe broodbeleg, nu wordt het vaak bij de borrel geserveerd of als carpaccio gesneden.

De Nagelhouten worden gevacumeerd geleverd en kunnen dan lang bewaard worden in de koelkast. Eenmaal uit de verpakking hang je hem te drogen als droge worst. Een Nagelhout blijft dan enkele weken goed maar zo lang blijven ze meestal niet hangen. Ze zijn simpelweg niet te weerstaan.

Wij verzenden de Nagelhouten ook door Nederland en Belgie, selecteer dan deze optie in het bestelproces.